Kraina miodem płynąca - czyli miody ze Złotej Krainy
Miód to jeden z podstawowych produktów, który zawsze gości u nas w domu. Pewno dlatego, że od małego dziecka miałam styczność z miodem, pierzgą i innymi wyrobami, którymi częstował i obdarowywał nas wujek mający ogromną pasiekę uli. Nie raz te urocze małe robotnice nas użądliły, a ja w sumie od podstaw byłam wierną towarzyszką wujka w jego działaniach i pracach w czerpaniu miodu i nagrodą w postaci słoika pełnego tego złotego płynu ;) W naszych rejonach króluje miód spadziowy, ale i inne rodzaje sprawiają ogromną radość dla mojego serca. Zresztą nie tylko dla mnie, tylko dla całej rodziny.
Ostatnio moje dziecko nie wyobraża sobie tygodnia bez słodkiego rytuału, a im ciekawszy smak miodu, tym bardziej go preferuje.
Dlatego też dzisiaj opowiem Wam o miodach od Złotej Krainy. Firma rozpoczęła w Polsce swoją dystrybucję miodów pod marką własną Słodycz Natury. Ich produkty pochodzą z wielu zakątków Europy, Ameryki Północnej i Środkowej i są certyfikowane IFS FOOD oraz BIO - EKO.
Jednym z rodzajów wyrobów marki, są takie urocze zestawy prezentowe - 10, 55 zł składające się z 3 słoiczków miodów wielokwiatowych o pojemności 50 g. Miodziki są zapakowane w urocze słoiczki z pięknie prezentującymi się etykietami, które w środku zawierają samo dobro natury ;)
Oprócz tego, na stronie sklepu znajdziemy miody konwencjonalne, miody ekologiczne i syrop z agawy. Miody polecane są przez samą p. Magdę Gessler, co świadczyć może o tym, że za ich produktami idzie również jakość. Ja dziś chciałabym pokazać Wam kilka rodzajów miodów, który możecie zakupić na stronie Złota Kraina.
Miód eukaliptusowy BIO - 14,90zł, który pochodzi z Brazylii posiada bursztynową barwę i intensywny zapach. Ten rodzaj miodu polecany jest przy kaszlu i infekcjach dróg oddechowych. Ma działanie wykrztuśne, a co ciekawe jego właściwości antyseptyczne sprawiają, że na jego podstawie tworzone są maści na oparzenia i rany skórne.
Miód pomarańczowy BIO - 15,90zł tworzony jest z kwiatów drzewa pomarańczy. To on jako pierwszy został przez nas wypróbowany. Jego smak jest wręcz wyborny! Słodki, świeży z delikatnie wyczuwalną cytrusową nutą. Świetnie nadaje się jako dodatek do jogurtu, deserów i ciast, a co najważniejsze posiada właściwości oczyszczające i uspokajające oraz łagodzi migreny.
Miód kwiatowy z Półwyspu Yucatan BIO - 14,90zł którego nazwa wywodzi się od miejsca zbieranych kwiatów. Ten miód idealnie sprawdzi się w tych dniach, gdy jesteśmy przemęczeni i nie mamy energii do działania. Dodatkowo wspomaga on leczenie chorób serca i pomaga w problemach z wątrobą. Posiada sporą dawkę krzemu. Wpływa też na wygląd skóry, włosów i paznokci oraz wspomaga leczenie przeziębień.
Miód akacjowy z dodatkiem Gelee Royar - 14,80zł posiada jasną barwę i uchodzi za najsłodszy ze wszystkich miodów. Nic więc dziwnego, że jest uwielbiany przez dzieci. Jest to najlepszy miód dla diabetyków, a dodatkowo pozytywnie wpływa na układ krążenia. Wzbogacony jest o mleczko pszczele, które jest skarbnicą witamin.
Ostatnim produktem jest syrop z agawy - 9,90 zł.
Syrop ma delikatny, słodki smak przypominający smak miodu. Syrop może być używany przez diabetyków, dzięki niskiemu indeksowi glikemicznemu. Ja stosuję go zarówno do słodzenia napojów, jak i słodkich potraw typu pancake czy naleśników. Jest przepyszny, a przy tym obniża poziom cholesterolu.
A Wy używacie miodów w swojej kuchni?
Kasia
Ostatnio moje dziecko nie wyobraża sobie tygodnia bez słodkiego rytuału, a im ciekawszy smak miodu, tym bardziej go preferuje.
Dlatego też dzisiaj opowiem Wam o miodach od Złotej Krainy. Firma rozpoczęła w Polsce swoją dystrybucję miodów pod marką własną Słodycz Natury. Ich produkty pochodzą z wielu zakątków Europy, Ameryki Północnej i Środkowej i są certyfikowane IFS FOOD oraz BIO - EKO.
Jednym z rodzajów wyrobów marki, są takie urocze zestawy prezentowe - 10, 55 zł składające się z 3 słoiczków miodów wielokwiatowych o pojemności 50 g. Miodziki są zapakowane w urocze słoiczki z pięknie prezentującymi się etykietami, które w środku zawierają samo dobro natury ;)
Oprócz tego, na stronie sklepu znajdziemy miody konwencjonalne, miody ekologiczne i syrop z agawy. Miody polecane są przez samą p. Magdę Gessler, co świadczyć może o tym, że za ich produktami idzie również jakość. Ja dziś chciałabym pokazać Wam kilka rodzajów miodów, który możecie zakupić na stronie Złota Kraina.
Miód eukaliptusowy BIO - 14,90zł, który pochodzi z Brazylii posiada bursztynową barwę i intensywny zapach. Ten rodzaj miodu polecany jest przy kaszlu i infekcjach dróg oddechowych. Ma działanie wykrztuśne, a co ciekawe jego właściwości antyseptyczne sprawiają, że na jego podstawie tworzone są maści na oparzenia i rany skórne.
Miód pomarańczowy BIO - 15,90zł tworzony jest z kwiatów drzewa pomarańczy. To on jako pierwszy został przez nas wypróbowany. Jego smak jest wręcz wyborny! Słodki, świeży z delikatnie wyczuwalną cytrusową nutą. Świetnie nadaje się jako dodatek do jogurtu, deserów i ciast, a co najważniejsze posiada właściwości oczyszczające i uspokajające oraz łagodzi migreny.
Miód kwiatowy z Półwyspu Yucatan BIO - 14,90zł którego nazwa wywodzi się od miejsca zbieranych kwiatów. Ten miód idealnie sprawdzi się w tych dniach, gdy jesteśmy przemęczeni i nie mamy energii do działania. Dodatkowo wspomaga on leczenie chorób serca i pomaga w problemach z wątrobą. Posiada sporą dawkę krzemu. Wpływa też na wygląd skóry, włosów i paznokci oraz wspomaga leczenie przeziębień.
Miód akacjowy z dodatkiem Gelee Royar - 14,80zł posiada jasną barwę i uchodzi za najsłodszy ze wszystkich miodów. Nic więc dziwnego, że jest uwielbiany przez dzieci. Jest to najlepszy miód dla diabetyków, a dodatkowo pozytywnie wpływa na układ krążenia. Wzbogacony jest o mleczko pszczele, które jest skarbnicą witamin.
Ostatnim produktem jest syrop z agawy - 9,90 zł.
Syrop ma delikatny, słodki smak przypominający smak miodu. Syrop może być używany przez diabetyków, dzięki niskiemu indeksowi glikemicznemu. Ja stosuję go zarówno do słodzenia napojów, jak i słodkich potraw typu pancake czy naleśników. Jest przepyszny, a przy tym obniża poziom cholesterolu.
A Wy używacie miodów w swojej kuchni?
Kasia
Komentarze
Prześlij komentarz