Tradycyjne produkty prosto od Schroniska Smaków Magda Gessler

 Schronisko Smaków to jedna z najbardziej znanych i polecanych restauracji w sercu polskich Tatr - Bukowinie Tatrzańskiej stworzona przez panią Magdę Gessler. Jednak nie o restauracji dzisiaj będzie mowa,  a o sklepie internetowym, który powstał rok po otwarciu restauracji. W Spiżarni Schronisko Smaków znajdziecie tylko naturalne przetwory, które oparte są na zasadzie - "Mają być lepsze niż w domu, pozbawione konserwantów, oleju palmowego i innych świństw". 

Oferta sklepu jest bardzo bogata. Po 5 latach działalności sklep oferuje ponad 200 własnych produktów i cały czas wzbogaca swój asortyment. 

W dzisiejszym wpisie chciałabym pokazać Wam, jakie produkty będę miała okazję wypróbować.

Barszcz czerwony na wywarze warzywnym - to barszcz, który ma zachwycać aromatem od razu po odkręceniu słoika. Jest całkowicie naturalny. Barszcz czerwony na wywarze warzywnym - nie zawiera ani grama mięsa, idealny na wigilijny stół. Barszcz jest gotowym daniem, które wystarczy tylko podgrzać.


Powidła ze śliwki węgierki - te naturalne śliwkowe powidła przygotowane są z dwóch prostych składników: cukru oraz śliwek węgierek. Śliwki zrywane są na początku jesieni w polskich sadach, dzięki czemu są odpowiednio słodkie i mają właściwości sprzyjające zdrowiu. 


Maliny w syropie - z
anurzone w syropie maliny to produkt wyjątkowy. Powstał ze starannie wyselekcjonowanych malin zebranych w momencie, gdy owoce są najsłodsze i pełne smaku. Maliny w syropie to jedynie owoce, cukier i odrobina wody. Są wolne od konserwantów, za to pełne smaku. 


Ciasteczka mocno czekoladowe Pan di stelle - to włoskie ciasteczka oparte na tradycyjnej recepturze włoskiego kremu czekoladowego.


Ciastka owsiane z czekoladą - to słodycz, który należy do kategorii zdrowych. Kluczowym elementem było wyeliminowanie ze składu syropu glukozowego i oleju palmowego. Sam skład jest bardzo prosty: 
mąka owsiana z płatków pełnoziarnistych, kakao, płatki owsiane, syrop ryżowy, cukier, tłuszcz kokosowy, czekolada  i mleko w proszku. Ciasteczka są miękkie, nie kruszą się i nie rozpadają. Dzięki specjalnemu sposobowi wypieku zachowują świeżość przez wiele tygodni bez dodatku jakichkolwiek konserwantów. 


Borowiki suszone - pachnące, naturalnie suszone borowiki, które są  starannie wyselekcjonowane i zbierane w lokalnych lasach. 


Ja już zabieram się za degustację i na pewno wrócę do Was z moimi wrażeniami po wypróbowaniu tych produktów.

Kasia

Komentarze

Publikowanie komentarza